Третій цикл загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти


        З 22 квітня  по 07 травня 2024 р. в закладах освіти Кіровоградської області проведено основний етап третього циклу загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти (ЗЗМЯПО).  
    Учасниками й учасницями дослідження стали 206 четвертокласників/-ниць із 12 закладів освіти Кіровоградщини, що становить 84,8% від загальної кількості заявлених учасників.



Учні та учениці, які взяли участь у цьогорічному ЗЗМЯПО, виконували тестові завдання із читанняматематики та природничо-наукових дисциплін (курс «Я досліджую світ»), а також відповідали на запитання анкети. Крім цього, анкети заповнювали також учителі, які навчають цих учнів. У сукупності всі отримані за підсумками ЗЗМЯПО дані дадуть змогу визначити рівень сформованості читацької, математичної та природничо-наукової компетентностей учнівства, яке завершує здобуття початкової освіти, а також визначити зв’язок успішності четвертокласників і четвертокласниць із різноманітними чинниками шкільного та позашкільного середовища. 

Нагадаємо, що цьогорічний цикл ЗЗМЯПО є вже третім. Перші два цикли було проведено у 2018 та 2021 рр. відповідно. 

Ми вдячні всім закладам — учнівству, педагогічним колективам, які взяти участь у цьому циклі ЗЗМЯПО. 

Більше дізнатися про особливості ЗЗМЯПО, зокрема ознайомитися зі зразками тестових зошитів, можна на сайті УЦОЯО за посиланням.