РISA-2022: НАЦІОНАЛЬНИЙ ЗВІТ ІЗ КРЕАТИВНОГО МИСЛЕННЯ

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив національний звіт за результатами PISA-2022, присвячений успішності українського учнівства в галузі креативного мислення. Інноваційною галуззю восьмого циклу PISA-2022 стало креативне мислення як одна з важливих навичок, які необхідні людині в умовах сучасного глобального, технізованого й цифровізованого світу.


Зазначимо, що Національний звіт за результатами міжнародного дослідження якості освіти PІSA-2022 висвітлює питання успішності українських 15-річних підлітків у ключових галузях PІSA – читанні, математиці та природничо-наукових дисциплінах.

Нагадуємо, що значущі аспекти, пов’язані з даними PISA, Український центр оцінювання якості освіти деталізує в серії мінізвітів із фокусом на національний і міжнародний досвід.

Відео УЦОЯО про результати українського учнівства, яке в складних умовах осені 2022 року взяло участь в тестуванні й анкетуванні з креативного мислення: https://www.youtube.com/watch?v=iUCBxllzFfY&t=103s .

Докладніше на сторінці УЦОЯО https://testportal.gov.ua/risa-2022-oprylyudneno-natsionalnyj-zvit-iz-kreatyvnogo-myslennya/ .